HKU

Voorstelling 'I Throw myself into the middle' - Tweetakt Festival (afgelast)

In verband met Covid-19 is deze voorstelling helaas geannuleerd.


De derdejaars studenten van de acteursopleiding maken samen met Arend Pinoy een voorstelling waarin ze onderzoeken of we als ‘moderne mens’ nood hebben aan meer rituelen?
Zijn er in onze samenleving nog rites over en hoe ver of dicht staan we als persoon nu eigenlijk van wie we ECHT zijn, van wat we ECHT denken, van wat we ECHT verlangen?
Durven we dit aan elkaar te laten zien? En bestaat er überhaupt zoiets als ECHT?


Aan de hand van groteske en intieme rituelen willen de makers in deze voorstelling een ‘vrijplaats’ creëren. Een plaats waar verloren gelopen personages hun demonen kunnen lossen. In alle vertrouwen. Binnen deze ruimte is alles toegelaten: alle hersenspinsels die je anders nooit luidop verwoord, alle frivole en woeste fantasieën, alles bestaat hier in vrijheid naast elkaar. Zonder oordeel. Wat er hier gebeurd heeft daarbuiten geen verdere consequenties.
Alles toestaan om het zo ook los te kunnen laten. Een soort wellness on speed.

Regisseur en choreograaf Arend Pinoy studeerde toneel aan het RITS in Brussel en volgde in Montpellier de dansopleiding E.x.e.r.c.e van Mathilde Monnier.
Pinoy is regisseur én choreograaf, danser én acteur. Dans en theater vormen voor hem een geheel, het is geen of-, maar een én-verhaal. Gevoelens worden nu eens met tekst ondersteund, dan weer in dans uitgedrukt. Dans en theater vullen elkaar aan, vormen een vloeiende beweging en vertellen hetzelfde verhaal.

Pinoy werkte onder meer samen met Arne Sierens/Alain Platel, met Les Balletts C. de la B., Mathilde Monier en Miet Warlop. In 2009 maakte hij zijn eerste eigen voorstelling. Met zijn voorstelling Talking About Kevin won hij de KBC Jong Theater Prijs 2009. Tweetakt presenteert regelmatig voorstellingen van zijn hand. Voor HKU Theater regisseerde Arend Pinoy in 2013 de jeugdtheatervoorstelling LaSt ChAnCe, in 2015 de afstudeervoorstelling Keine Ahnung/ Geen idee/ Rien ne va plus. En in 2017 was hij als eindregisseur verbonden aan de voorstelling Too Old To Die, Too Young To Try van het Utrechtse Theatercollectief Das Lemniscaat, dat gevormd wordt door alumni van de Acteursopleiding.

Regie: Arend Pinoy
Spel: Chris van Duijn, Annabelle Hinam, Susannah El Mecky, Louis van Rijt, Pien Trieling
Vormgeving: Annika Leeuwenkuijl o.l.v. Sascha van Riel
Educatief programma: Sara Krant, Merel Rutgers, o.l.v. Maxime Vandommele
Productie: Iris Jansen, Debora van Stenis
Techniek: Elisabeth Kaldeway


Speeldata
vrijdag 27 maart 2020, 19:00 uur, Akademietheater, kleine zaal
maandag 30 maart 2020, 13:00 uur, (schoolvoorstelling)
maandag 30 maart 2020, 20:30 uur,
dinsdag 31 maart 2020, 13:00 uur, (schoolvoorstelling)
woensdag 1 april 2020, 13:00 uur, (schoolvoorstelling)
woensdag 1 april 2020, 19:00 uur
donderdag 2 april 2020, 13:00 uur, (schoolvoorstelling)
donderdag 2 april 2020, 19:00 uur
vrijdag 3 april 2020, 17:00 uur, (intern)
zaterdag 4 april 2020, 12:30 uur
zaterdag 4 april 2020, 19:00 uur

Reserveringsinformatie
Reserveren kan via de website van Tweetakt.