HKU

Voorstelling 'De Manke'

Datum: 7-12-2017 TM 15-12-2017
Plaats: Grote zaal, Akademietheater, Janskerkhof 17, Utrecht
Tijd: 20.00 - 22.00 uur


Toegang gratis, reserveren gewenst 
Reserveren: Webtickets HKU


Een zwarte komedie, gesitueerd op een klein en afgelegen eiland. Het leven is er sober, overzichtelijk en traag. De harde strijd om te overleven heeft van de mensen bijna dieren gemaakt. Het is een gemeenschap van ruwe bolsters, waar geen plaats lijkt voor liefde.
De tijd vervaagt in een dagelijkse routine, de buitenwereld is ver weg. Niet iedereen houdt het uit in dit perpetuum mobile. Ontevreden met wat ze hebben of wie ze zijn, verlangen sommigen naar de andere kant van het water. Op zoek naar meer, dromend van een groots en meeslepend leven. Maar helaas, ook in de grote wereld blijken roem, rijkdom en geluk niet voor iedereen weggelegd.

In het land der blinden is de kreupele geen koning.

'De Manke' van Martin McDonagh
In zijn werk pelt McDonagh de beschaving van de mens af en observeert de dierlijke driften die hij overhoudt. Op zoek naar een sprankje genegenheid in de duistere en gewelddadige afvalberg van menselijk falen. Gelukkig doopt hij zijn pen niet alleen in gal, maar vooral ook in humor en mededogen.

Derdejaars acteurs: Luca Bryssinck, Billy de Walle, Yara Piekema, Quiah Shilue, Marliz van Til, Evelien Wieringa, Rosa Weekers.
In de regie van Arie de Mol
Vormgeving: Ruben Arents, Aimée Gersons (kostuums)

Voorstellingsdata: woe 6-12 (intern) do 7-12, vr 8-12, za 9-12 (15.00 uur) en di 12-12, woe 13-12, do 14-12, vr 15-12.