HKU

[UITGESTELD] Feestelijke pensionering Jan IJzermans

Datum: 2-4-2020
Plaats: HKU-locatie Nieuwekade 1, ruimte 3.28
Tijd: 16.30 - 18.30 uur

Van docent tot directeur, van voorzitter tot lector. Jan IJzermans heeft in zijn meer dan dertig jaar bij HKU een groot aantal prestaties op zijn naam gezet. Op donderdag 2 april neemt deze nestor op feestelijke wijze afscheid van onze instelling.

In 1988 begon hij als docent Etnomusicologie op de faculteit Kunst Media en Technologie (KMT) in Hilversum, om na twee jaar de rol van hoofd van de bijzondere opleiding Muziektechnologie op zich te nemen. Kort daarna werd hij samen met Ad Wisman voorzitter van het faculteitsbestuur. In deze jaren heeft Jan een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs en onderzoek aan de faculteit. Zo was hij verantwoordelijk voor het opzetten van het masteronderwijs en maakte hij het mogelijk een onderzoeksgraad te behalen aan de faculteit.

Lectoraat

Vanaf 1999 combineert Jan onderzoek met het voorzitterschap van KMT en in 2013 met het directeurschap van het Expertisecentrum Onderzoek en Innovatie. Tot aan zijn pensionering in april 2020 is Jan lector van het onderzoeksprogramma Research in Creative Practices.

Aanwezigheid bij feestelijk moment

Het College van Bestuur is Jan dankbaar voor zijn inzet en toewijding en zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van HKU. U bent van harte welkom om het feestelijke moment ter ere van Jan’s pensionering mee te vieren op donderdag 2 april van 16.30 - 18.30 uur in ruimte 3.28 van HKU-locatie Nieuwekade in Utrecht. Het is noodzakelijk om van tevoren aan te melden bij Elise van Berkel: elise.vanberkel@hku.nl.