HKU

UCREATE: Waardig sterven

Datum: 3-10-2018
Plaats: Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), Jaarbeursplein 6, Utrecht
Tijd: 08.45-18.00 uur

We leven langer en misschien ook wel gelukkiger dan ooit. Maar met een langer leven komt ook een langer einde van het leven. Dat kunnen en willen we niet op zijn beloop laten. Het organiseren van hulp van naasten en het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen zijn dingen die we in deze periode graag zo makkelijk mogelijk maken. Zodat alle energie die er nog is kan gaan naar het delen van de spaarzame momenten samen.

De zorg van de toekomst helpt ons gelukkig gezond te blijven. In de laatste fase van het leven, willen we de tijd die we hebben vooral waardig doorbrengen. En dat vereist een verandering in het denken over zorg. Die verandering kunnen we alleen voor elkaar krijgen door samen te werken. Dokters met designers, onderzoekers met patiënten en beleidsmakers met inwoners.

Waardig Sterven brengt de expertise van dokters & designers bij elkaar. De dokter die alles weet van het verlenen van de juiste zorg en de designer die alles weet van het vertalen van die zorg naar producten of diensten waar jij zelf iets mee kan.

Programma

Met keynotes van een dokter en een designer, bekijken we de design-uitdagingen die er zijn als we het hebben over gelukkig oud worden. Daarna gaan we snel samen aan de slag in twee programmablokken gevuld met ontwerpsessies voor toekomstige zorg en maken we kennis met nieuw ontwikkelde toepassingen in de design expo.

Kom je ook vormgeven aan Gelukkig Oud Worden? Tickets koop je hier.

08:45 uur: Ontvangst met koffie en thee
09.30 uur: Opening door de dagvoorzitter
10.00 - 12.15 uur: Keynote dokter & keynote designer
12.15 - 13.15 uur: Lunchpauze met eerste expo-tour
13.15 - 14.45 uur: Ontwerpsessies ronde 1: Eten, slapen, bewegen
14.45 - 15.00 uur: Koffie- en theepauze
15.00 - 16.15 uur: Ontwerpsessies ronde 2
16.15 - 17. 30 uur: Future Health Design expo en borrel

Over UCREATE

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan en moet het morgen beter. En slimmer, eerlijker, mooier, handiger. En dat kan ook. Door ontwerpdenken en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologieën en systemen.

Daarvoor moeten we wel nieuwe samenwerkingen durven aangaan. Tussen dokter en designer, tussen onderzoeker en patiënt, tussen bestuurders en ondernemers. HKU is mede-oprichter en partner van UCREATE