HKU

UCREATE: My Circle of Life 2019 - Waardig sterven

Datum: 30-9-2019
Plaats: Jaarbeurs Meetup Utrecht (Beatrixgebouw)
Tijd: 9.30-17.30 uur

Hoe wil je omgaan met doodgaan? Een vraag die voor mensen met zicht op het einde van hun leven moeilijk is te beantwoorden, maar waarop we in het maatschappelijke debat vaak denken het antwoord al te weten. Voor veel mensen geldt echter de heersende opvatting over wat waardig sterven is niet. Veel meer gaat het over een combinatie van vertrouwen en eigen regie. En die is voor iedereen anders.

Waardig Sterven gaat over omgaan met doodgaan en de tijd die je nog hebt zo goed mogelijk invullen met je naasten. Hoe kunnen we het gesprek hierover beter vormgeven met elkaar? En hoe gaan we om met heersende waarden en normen van onszelf, onze naasten en de maatschappij?

My Circle of Life is een serie van vier cross-over conferenties georganiseerd door U CREATE in samenwerking met de partners van Health Hub Utrecht waarin wetenschap, regionale praktijkcases en de gezondheid en het geluk van de Utrechters centraal staan. Praktijkprofessionals, onderzoekers, ontwerpers, beleidsmakers en ondernemers buigen zich samen over regionale vraagstukken die gezond opgroeien nu nog in de weg staan. Doe jij ook mee?

Over UCREATE

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan en moet het morgen beter. En slimmer, eerlijker, mooier, handiger. En dat kan ook. Door ontwerpdenken en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologie├źn en systemen.

Daarvoor moeten we wel nieuwe samenwerkingen durven aangaan. Tussen dokter en designer, tussen onderzoeker en pati├źnt, tussen bestuurders en ondernemers. HKU is mede-oprichter en partner van UCREATE.