HKU

UCREATE Health Tuesday - Trends voor een gelukkige en gezonde toekomst

Datum: 12-2-2019
Plaats: Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), Jaarbeursplein 6, Utrecht
Tijd: 13.00-17.30 uur - toegang gratis

Hoe kun je gezondheidstrends voor je laten werken? En wat zeggen trends over de richting van onze maatschappij? En wat kun je daar dan weer mee als organisatie of freelancer? Hilde Roothart is trendonderzoeker en adviseur en leert je kijken naar en werken met korte- en langetermijntrends in de maatschappij. Zij zegt: "Door ons te richten op trends die voorwaardelijk zijn voor een gelukkige en gezonde generatie kunnen we de weg bereiden voor een wenselijke toekomst."

Stel je voor. In 2019 en daarna wordt een generatie geboren die gezonder en gelukkiger wordt dan alle generaties ervoor. Trends op de korte termijn, zoals stappentellers, plogging (plastic opruimen tijdens het joggen), groentekookboeken, herbruikbare waterflesjes, lunchwandelen en apps voor mediteren, leveren uiteindelijk op de lange termijn het gewenste resultaat op. Dat zou mooi zijn. Door ons te richten op trends die voorwaardelijk zijn voor een gelukkige en gezonde generatie kunnen we de weg bereiden voor een wenselijke toekomst.

In deze meetup krijg je inzicht in de relatie tussen trends op de korte termijn en trends op de lange termijn. In groepen maak je met andere professionals een tijdlijn voor de gezondste generatie ooit, met de inspiratie die trends bieden.

Spreker

Hilde Roothart is oprichter van Trendslator. Ze doet onderzoek naar de stemming in de markt, bij de consument en in de maatschappij. Als trendonderzoeker en toekomstcoach adviseert en begeleidt ze organisaties bij het vertalen van trends naar strategieën en concepten.

De presentatie van Hilde bestaat uit een selectie van trends uit de Trendcirkel van Trendslator, een overzicht van twaalf maatschappelijke trends, die relevant zijn voor de sector zorg en welzijn en die mogelijkheden voor zorginnovaties bieden. Daarbij laat ze zien wat de trends op korte, middellange en lange termijn zijn.

Over UCREATE

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan en moet het morgen beter. En slimmer, eerlijker, mooier, handiger. En dat kan ook. Door ontwerpdenken en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologieën en systemen.

Daarvoor moeten we wel nieuwe samenwerkingen durven aangaan. Tussen dokter en designer, tussen onderzoeker en patiënt, tussen bestuurders en ondernemers. HKU is mede-oprichter en partner van UCREATE.