HKU

U CREATE Health Tuesday / Conversational Design inzetten in zorg en welzijn

Datum: 11-9-2018
Plaats: Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), Beatrixgebouw, Utrecht
Tijd: 13.30-17.30 uur

Het gebruik van conversational technology, zoals chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing, maakt technologie toegankelijk voor kwetsbare doelgroepen. Samen met bureau Greenberry verkennen we de kansen voor zorg en welzijn. Werk op basis van een klantvraag van het Diabetesfonds in één middag uit je concept uit tot papieren prototype.

Greenberry ontwierp digitale conversaties voor onder andere Zilveren Kruis Achmea. Hoe laat je het gesprek zo verlopen dat jouw vragen echt sneller beantwoord worden? Wat kan deze technologie nog meer toevoegen aan zorg en welzijn? In een verkorte innovatie-sprint verkennen we de kansen van Conversational Design.

Alain Dujardin deelt de lessen die Greenberry leerde bij de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis. Deze lessen, samen met internationale best-practices van conversational design in de zorg vormen de basis voor een ontwerpsessie waarin je zelf aan de slag gaat.

Interactieve sessie: Case & Design Sprint

Hoe breng je zieke kinderen op een passende manier op afstand in contact met de clowns? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook op vakantie hun zorgvragen in vertrouwen aan een Nederlandse huisarts kunnen stellen? In een interactieve sessie gebruik je de kennis uit de praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met een klantvraag van Greenberry, een vraag van het Diabetesfonds:

Hoe zou conversational design het leven van mensen met Diabetes kunnen verbeteren? Aan de hand van een aantal oefeningen afkomstig uit Greenberry’s Innovation Sprint methodiek werk je tijdens de middag in een pressure-cooker van vraag naar een concrete oplossing en een papieren prototype.

Programma

13:30 – Inloop & koffie
14:00 – Welkom door U CREATE & Greenberry
14:05 – Conversational design in de wereld van zorg en gezondheid, Alain Dujardin – Greenberry
14:35 – Presentatie case Diabetesfonds & uitleg interactieve sessie
14:50 – Verdelen in groepen & aan de slag
17:00 – Bespreken van de resultaten
17:30 – Afsluiting & borrel

Aanmelden

Alle Health Tuesdays van U CREATE zijn gratis toegankelijk.
Wel vragen we je om je aan te melden via Eventbrite.