HKU

UCREATE: gebalanceerd leven

Datum: 18-4-2018
Plaats: Jaarbeurs Utrecht
Tijd: 08.45-18.00 uur

Gebalanceerd leven gaat over mensen die midden in het leven staan.
Singles of vaders en moeders die naast het werken vaak nog zorgtaken vervullen voor kinderen, ouders of buren. De vraag om meer zelfregie in een veranderende tijd is niet voor iedereen weggelegd. Als je vastgelopen bent in je eigen gezondheid is het niet eenvoudig zelf de balans terug te vinden.


Op 18 april 2018 komen de werelden van design en zorg en welzijn bij elkaar om hiermee aan de slag te gaan. In praktische ontwerpsessies en geïnspireerd door keynotes van professionals uit de wereld van Future Health Design (artsen, ontwerpers, onderzoekers en beleidsmakers) geven we een dag lang samen vorm aan jouw gezondheid van morgen. Dit doen we omdat we geloven dat empathische oplossingen, ontwikkeld door dokter & designer samen, net zo hard nodig zijn als technologische vernieuwing in de zorg.

Programma

08.45 uur Ontvangst
09.30 uur Woord van welkom door de dagvoorzitter, introductie My Circle of Life 2018.

Ochtendprogramma: Mijn lijf, mijn brein
We kunnen niet genoeg aandacht besteden aan onze eigen notie van gebalanceerd leven in een snel veranderende maatschappij. Welke uitdagingen zijn er voor volwassenen met zorgtaken en een fulltime baan? Welke designoplossingen passen daarbij? In het plenaire ochtendprogramma schetsen experts uit zorg, welzijn, beleid en design de context voor vormgeven aan zorg voor mensen in deze levensfase.

10.00 uur Gebalanceerd leven hoe doen we dat?
10.25 uur Connected: anytime, anywhere

10.50 uur Koffie- en theepauze

11.20 uur What design can do
11.40 uur Q&A met de ochtendsprekers

12.00 uur Lunchpauze

Middagprogramma: Mijn dagelijks leven
Onder leiding van een designer van een bureau uit het netwerk van U CREATE ga je in groepen aan de slag met gezondheidsvraagstukken in deze levensfase. Je leert ontwerpmethoden en -methodieken kennen en ontmoet vakprofessionals uit zorg, welzijn, design, beleid en onderzoek.

13.15 uur Ronde 1 (keuze uit één van onderstaande sessies)
Slapen
Eten
Werken

14.30 uur Koffie- en theepauze

15.00 uur Ronde 2 (keuze uit één van onderstaande sessies)
Bewegen
Ontspannen
Vrijen

16.15 uur Computable Future Lab

17.00 uur Borrel op het Computable Future Lab