HKU

TRANSMANGO-gamestorm op 22 september in Leuven: doe mee!

Datum: 21-9-2016
Plaats: KU Leuven Campus Arenburg
Tijd: 10.00-16.00 uurGezocht: creatieve geesten om verrassende, spraakmakende en inspirerende spelvormen te bedenken bij de voedselketens van de toekomst. Als onderdeel van TRANSMANGO organiseert HKU samen met haar partners een gamestorm waarbij je nadenkt over voedselzekerheid en de overgang naar een duurzamere voedselketen – van productie tot consumptie, en alles wat daarbij, daartussen en daarna komt kijken.

In een intensieve gamestorm-sessie, een combinatie tussen een game jam en een brainstorm, ga jij als jonge professional aan de slag. Je komt in aanraking met verschillende creatieve interventies die tot niet eerder bedachte ideeën kunnen leiden. In dit geval zijn dat ideeën die hopelijk een bijdrage leveren aan nieuwe modellen van een voedselketen en die inspelen op de veranderende behoeftes aan duurzamer voedsel.

Over Transmango

TRANSMANGO is een project waarbij we kijken naar de invloed van consumentengedrag op voedselzekerheid. Hoe vangen we veranderende behoeftes van consumenten op zo’n manier op dat alle gevraagde voedsel wel degelijk geleverd kan worden? Er wordt ook gekeken naar beleid. Met welke wetten, regels of sturing zorgen we ervoor dat de hele voedselketen goed om kan gaan met die veranderende behoeftes?

Tot slot wordt er gekeken naar de motivatie van consumenten en bedrijven om op zoek te gaan naar duurzamere voedselstrategieën. Wat koop je als consument uit het oogpunt van duurzaamheid wel en wat niet, en waarom? Waar investeer je als bedrijf in de voedselketen wel in en waar niet in, uit oogpunt van meer duurzaamheid, en waarom?

Meer info en aanmelden

De gamestorm vindt plaats in opdracht van TRANSMANGO in samenwerking met de Universiteit Leuven, HKU en experts op het gebied van duurzame voedselstrategieën.

Locatie:
KU Leuven Campus Arenburg
Celestijnenlaan 200E
Leuven-Heverlee België

Doe je mee? Meld je dan aan bij ina.vanderbrug@hku.nl voor 15 september a.s. Maar doe het snel, want vol is vol!

Deelname is gratis en de organisatie zorgt voor een hapje en een drankje, plus materialen waarmee je aan de slag kunt.

Wij kijken naar je uit en doen er alles aan om je een enerverende ervaring te bieden.
Deze Game Storm is een samenwerking tussen het TRANSMANGO Consortium, HKU en JamToday.