HKU

Start derdejaars interdisciplinaire projecten

Vanaf 5 februari starten vier interdisciplinaire projecten van de derdejaars studenten. Alle studierichtingen van Theater werken mee aan deze projecten, aangevuld met studenten van MuziekTechnologie, Musician 3.0, Image & Media Technology, Master Scenografie en een aantal internationale studenten.

Deze projecten worden in opdracht of in samenwerking met een externe partij uitgevoerd. Er worden voorstellingen, interactieve installaties en educatietrajecten ontwikkeld voor twee festivals; te weten het Tweetakt Festival en Festival 2 Turven Hoog. Het werk van studenten wordt tijdens de festivals begin april op diverse locaties getoond. Ook is er een samenwerking met het internationale theatercollectief Gob Squad. Centraal in dit project staat hun manier van collectief werken, verschillende maakstrategie├źn zullen worden onderzocht, uitgevonden en toegepast.
Tot slot werken HKU-studenten samen met een aantal universitaire studenten aan een social-design project in opdracht van de Ministeries van Algemene Zaken en Binnenlandse zaken rondom het thema Schulden.

Eind maart en begin april zijn de eindpresentaties van deze projecten. Natuurlijk op locatie, maar ook is er op 5 april een gezamenlijke interne presentatie in Utrecht voor alle geïnteresseerden.

Neem voor meer informatie contact op met Anne de Veij of Mirjam Jesse.