HKU

Presentatie eerste HKU-cahier: Scriptopstellingen

Datum: 15-5-2018
Plaats: Het Huis Utrecht (Koepelzaal), Boorstraat 107, Utrecht
Tijd: 16.30-19.00 uur

Op dinsdag 15 mei presenteert het Lectoraat Performatieve Maakprocessen het allereerste HKU-cahier. De presentatie gaat over scriptopstellingen en vindt plaats in Het Huis Utrecht. Scriptopstellingen bieden je als schrijver een heel andere manier om je scenario te bezien en te onderzoeken.

Afgeleid van de bekende familieopstelling uit de psychotherapie, wordt jouw artistieke vraag letterlijk met anderen voor je opgesteld, waardoor je in de gelegenheid bent je script van een afstand te benaderen. Dat leidt tot nieuwe inzichten.

Kom naar de presentatie!

Expert Annelies Boutellier en Lector Nirav Christophe deden onderzoek naar scriptopstellingen, onder andere door workshops met diverse toneelschrijvers en scenaristen die hun artistieke vragen neerlegden.

Tijdens de cahierpresentatie op dinsdag 15 mei hoor je er alles over, vertellen verschillende schrijvers hoe ze scriptopstellingen in hun artistieke praktijk hebben toegepast en ervaar je ook een korte sessie aan den lijve.

Ben je toneelschrijver, scenarist, regisseur, student of gewoon geïnteresseerd? Je bent van harte welkom dit programma bij te wonen en daarna het glas te heffen op het allereerste cahier van de HKU!

Meer info en aanmelden

Meld je hier aan!
Over het lectoraat