HKU

Openbare lezing lector Jan IJzermans

Datum: 23-2-2017
Plaats: HKU-locatie Ina Boudier-Bakkerlaan 50, Utrecht
Tijd: 15:30-19:00 uurOp 23 februari spreekt lector Jan IJzermans op HKU-locatie IBB-laan zijn openbare lezing uit en wordt het lectoraat Research in Creative Practices geïnstalleerd.

In de openbare lezing van het HKU-lectoraat Research in Creative Practices start lector Jan IJzermans vanuit het standpunt dat het doel van onderzoek, de versterking van de maakpraktijk, een zaak is die ons allemaal aangaat.

Niet alleen de inzet van onderzoekers is daarbij van belang, maar zeker ook die van de makers zelf. Het ontwikkelen van onderzoek door makers voor makers is daarbij hard nodig. Én dat er gekeken wordt naar wat er werkelijk gebeurt in de praktijk - theorieën zijn er genoeg.

In de lezing zal Jan uitgangspunten, belemmeringen en voorbeelden van deze vorm van maakonderzoek bespreken. Wat levert dit concreet op voor makers en het kunstonderwijs? Kees Dorst en Mieke Moor geven hun kijk als referent.

De lezing is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden via deze pagina.

Programma

15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Installatie van Jan IJzermans als lector door Désirée Majoor (vice-voorzitter College van Bestuur HKU)
16.10 uur: Openbare Lezing Jan IJzermans met bijdragen van leden begeleidingscommissie en met het lectoraat samenwerkende makers-onderzoekers
17.30 uur: Borrel

Lector Jan IJzermans Lector Jan IJzermans