HKU

Ontmoet HKU'ers op Creative Coding Utrecht

Datum: 7-12-2017
Plaats: De Stadstuin, Europalaan 20, Utrecht
Tijd: 19:45 - 22:30 uur

HKU-fellow Takeshi Nagata toont tijdens Creative Coding Utrecht op donderdag 7 december bij de Stadstuin zijn lichtfotografie (voorbeeld hier) en nodigt het publiek uit mee te doen.

Nagata, afkomstig uit Japan en de komende tijd verbonden aan HKU Media, is bekend van zijn PiKA PiKa lichtfotografie, waarmee hij –vaak live samen met anderen- kunstwerken van licht produceert. Op 7 december kun je dit zelf meebeleven, ook als je geen HKU-student bent.

Behalve Nagata spreekt ook HKU-medewerker Arnaud Loonstra op het evenement. Hij is veteraan op het gebied van ‘creative coding’ en duikt in de geschiedenis en achtergrond van het begrip. Daarbij laat hij zien hoe je met simpele algoritmes een (virtuele) wereld kunt bouwen. Loonstra is werkzaam bij het Expertisecentrum Creatieve Technologie van HKU.

Over Creative Coding Utrecht

Creative Coding Utrecht (CCU) is een gemeenschap van kunstenaars, ontwerpers, (software-) ingenieurs en andere mensen die geïnteresseerd zijn in de artistieke mogelijkheden van code. Hier lees je er meer over.

Wil je erbij zijn?

Inschrijven via Meetup!