HKU

Installatie 'Het mysterie van Stuwdam' - Twee Turven Hoog Festival


In het kader van de interdisciplinaire projecten voor derdejaars studenten Music Technology, Interactive Performance Design, Theatre Design en Theatre & Eduation vond een samenwerking plaats tussen HKU en het 2 Turven Hoog Festival.
Het theaterfestival 2 Turven Hoog is een internationaal theaterfestival voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het festival presenteert jaarlijks zinnenprikkelende, bijzondere en originele voorstellingen, kunstprojecten en (interactieve) installaties.
Het festival is al jaren een prettige opdrachtgever met een uitdagende opdracht voor de studenten. Het festival wil namelijk graag dynamische, interactieve installaties toevoegen aan hun programmering, en nodigt de HKU studenten hierin uit een onderdeel te vullen in de festivalprogrammering.


In verband met Covid-19 is de presentatie op het Twee Turven Hoog Festival afgelast. De studenten staan dus voor de opgave om het project in een andere vorm door te zetten. Zij doen dit door middel van een online platform dat momenteel wordt gecreƫerd. Dit is in samenwerking met het festival.
Op vrijdag 10 april gaat dit platform online, waarop kinderen de wereld van 'Het mysterie van Stuwdam' kunnen ontdekken. De link zal te vinden zijn op deze pagina. Benieuwd geworden? Hou dit artikel in de gaten voor updates.Deelnemende studenten
Ieke van Dam (EDU)
Robin van Es (IPD)
Diede Tap (IDP)
Yannick Adriaanse (MT)
Victor Bontje (MT)
Jesse Zwaan (MT)
Valentijn Albers (TVG)

Coaching: Marloeke van der Vlugt, Sophie Simenel

Meer informatie over het festival is te vinden op www.2turvenhoog.nl.
Vragen over het project kan je mailen naar Sophie Simenel.