HKU

Boekpresentatie 'Tienduizend idioten' door lector Nirav Christophe

Datum: 14-11-2018
Plaats: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, Utrecht
Tijd: 16.00 - 19.00 uurLector Nirav Christophe presenteert zijn nieuwste boek Tienduizend idioten op 14 november 2018 in Het Huis Utrecht. Het boek leert je hoe je goede theaterteksten schrijft, maar stiekem is het ook een case study over hoe we het creatieve proces kunnen versoepelen, versnellen en verdiepen. En over hoe het kunstonderwijs voor hybride kunstenaars er vandaag de dag uit zou kunnen zien.

De titel verwijst naar de talloze stemmen die in ons huizen wanneer we leven, schrijven en theatermaken. Je binnenstemmen leren onderscheiden, er mee spelen en er razendsnel tussen schakelen is de basis van het creatieve proces.

Programma

Samen met De Tekstsmederij, katalysator voor vers gesmede Nederlandstalige theaterteksten, nodigt HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen (jonge) makers, theaterschrijvers, acteurs, regisseurs, scenaristen, producenten en eigenlijk ook alle andere professionals die in hun praktijk wel eens met schrijven en met schrijvers te maken hebben uit voor deze middag.

In gezamenlijkheid voeren we het gesprek over de noodzakelijkheid en onzin van klassieke theatertaal, over de (on)mogelijkheid van moderne verhalen en over wat er nodig is om aansprekende stukken te kunnen blijven ontwikkelen voor een jong en divers publiek.