HKU

Betweter Festival 2019

Datum: 4-10-2019
Plaats: TivoliVredenburg, Utrecht
Tijd: 19.30 - 02.00 uur

De roep om verandering is groot. Maar de boel omgooien is makkelijker gezegd dan gedaan. Ons gedrag en onze denkpatronen zijn moeilijk te doorbreken, net als de systemen die onze wereld richting geven. Of het nu gaat om je eigen slechte gewoontes of de wereldwijde ongelijkheid. Hoe ontsnappen we aan het vertrouwde?

Tijdens het Betweter Festival 2019 onderzoeken we met wetenschappers en artiesten welke hardnekkige ideeën we beter achter ons kunnen laten en welke ervoor in de plaats moeten komen. Hoe komt het eigenlijk dat we zo graag vasthouden aan het bekende? We poetsen oude theorieën van obscure wetenschappers op en geven het woord aan tegendraadse denkers, schrijvers en kunstenaars. Out of the box en geestverruimend. Alles zodat we de toekomst met frisse zin tegemoet kunnen treden.

Over Betweter Festival

Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert, is er het Betweter Festival. Een avondvullend indoor festival waar je als bezoeker op onderzoek uitgaat in een dynamisch programma met wetenschap, kunst en cultuur. Het festival wordt in 2019 na drie bomvolle edities voor de derde keer georganiseerd in TivoliVredenburg. Waar we een groot aantal zalen en ruimtes invullen met onderzoeksverhalen, muziek, film, podiumkunst, experimenten en performances.

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg. Andere partners zijn Fotodok, Impakt, Universiteit van Nederland en NPO Focus.