HKU

Betweter Festival 2019

Datum: 3-10-2019
Plaats: TivoliVredenburg, Utrecht
Tijd: 19.30 - 02.00 uur

Betweter Festival is tegendraads, geestverruimend en eigenwijs. Op 4 oktober 2019 keert Betweter terug, met dit jaar aandacht voor verandering. Welke hardnekkige ideeën en gewoontes wil jij liever achter je laten? De ticketverkoop is nu gestart. Zoals voorgaande jaren is er ook nu weer inbreng van HKU-studenten en –alumni.

Tijdens het Betweter Festival 2019 onderzoeken we met wetenschappers en artiesten welke hardnekkige ideeën we beter achter ons kunnen laten en welke ervoor in de plaats moeten komen. Hoe komt het eigenlijk dat we zo graag vasthouden aan het bekende? We poetsen oude theorieën van obscure wetenschappers op en geven het woord aan tegendraadse denkers, schrijvers en kunstenaars. Out of the box en geestverruimend. Alles zodat we de toekomst met frisse zin tegemoet kunnen treden.

Over Betweter Festival

Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert, is er het Betweter Festival. Een avondvullend indoor festival waar je als bezoeker op onderzoek uitgaat in een dynamisch programma met wetenschap, kunst en cultuur.

Het festival wordt in 2019 na drie bomvolle edities voor de vierde keer georganiseerd in TivoliVredenburg. Waar we een groot aantal zalen en ruimtes invullen met onderzoeksverhalen, muziek, film, podiumkunst, experimenten en performances.

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg. Andere partners zijn Fotodok, Impakt, Universiteit van Nederland en NPO Focus.