HKU

Je leert je publiek te raken via regie, acteren, schrijven, interactieve installatie of vormgeving. Altijd in onderlinge samenwerking en met een ondernemende houding richting onze maatschappij. Om eigentijds, betekenisvol theater te maken.

Acting

Als je afstudeert met de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Acting ben je acteur voor theater, film of televisie. Naast de opleiding tot acteur is er een mogelijkheid om je na een jaar te specialiseren als acteur-theatermaker.

Lees verder

Interactive Performance Design

In de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Interactive Performance Design ontwerp je belevenissen voor theater, events, musea, educatie en marketingdoeleinden. Interactieve ervaringen die mensen met elkaar kunnen delen. Belevenissen die net als theater ín het moment plaatsvinden.

Lees verder

Docent Theater

Met de studie Bachelor of Theatre in Education word je opgeleid tot Docent Theater met een eerstegraads lesbevoegdheid.

Lees verder

Theatre and Education

De afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Theatre and Education - docerend theatermaker - past bij jou als je wilt spelen, theatermaken en begeleiden en daarbij nieuwsgierig bent naar nieuwe toepassingen van theater.

Lees verder

Writing for Performance

De afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Writing for Performance van de HKU is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Als afgestudeerde ben je professioneel dramaschrijver van teksten voor theater, film, televisie, radio en nieuwe media.

Lees verder

Theatre Design

De afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Theatre Design leidt je op tot theatervormgever. Beeldende kunst en theater komen in deze studie bij elkaar. Het vertellen van een verhaal in beelden is het belangrijkst.

Lees verder

Master of Fine Arts in Scenography

Master Scenography students at HKU Theatre are trained to transform any environment into a theatrical surrounding, through supervising and stimulating the development of their creative and intellectual capabilities.

Lees verder

Facebook