HKU

Je houdt ervan de mogelijkheden van muziek, geluid en technologie te verkennen. Je combineert je artistieke kwaliteiten met je technisch inzicht. Om nieuwe toepassingen van muziek en geluid te produceren waarmee je je kunt profileren in de creative en culturele industrie of die mensen verder helpen.

Audio Design

Audio Design leidt je op tot een ontwerper van alle mogelijke systemen en concepten (hardware en/of software) voor geluid en muziek in live-, studio- en andere mogelijke muziektechnologische contexten.

Lees verder

Composition Electronic Music

De afstudeerrichting Bachelor of Music in Composition Electronic Music richt zich op compositie van elektronische muziek in combinatie met klankontwerp, muziekproductie of muzieksysteemontwerp.

Lees verder

Composition for the Media

Muziek speelt zowel in de oude als de nieuwe media een grote rol: speelfilm, televisie, theater, dans, reclame, animatie, documentaire, radio, internet, games, dvd en internet. Bij de Bachelor of Music in Composition for the Media richt je je op het componeren van muziek met gebruik van moderne muziekproductionele middelen.

Lees verder

Composition and Music Production

De afstudeerrichting Composition and Music Production richt zich op compositie en muziekproductie, mogelijk in combinatie met sound design. Tijdens de opleiding componeer en produceer je muziek en hecht je daarbij veel waarde aan doel en omgeving van die muziek. Je hebt kennis van en ervaring met het gehele compositie- en productieproces.

Lees verder

Music Design for Games and Interaction

Music Design for Games and Interaction leidt je op tot componist/sound designer voor adaptieve systemen zoals computergames, museale installaties en theater- en dansvoorstellingen.

Lees verder

Sound Design

De Bachelor of Art and Technology in Sound Design leidt je op tot een professional die conceptueel, compositorisch en productioneel sterk is op het gebied van sound design in alle facetten.

Lees verder

Master of Music, Pathway Music Design

Binnen de Master of Music (MMus) krijg je de kans je als instrumentalist, vocalist, componist, producer, sound designer of muziektechnoloog verder te ontplooien. Dat doe je door het opstellen van een persoonlijk studieplan dat de basis vormt voor de tweejarige masterstudie.

Lees verder

Basisopleiding Music and Technology

Overweeg je een bacheloropleiding op het grensvlak van muziek en technologie? Dan is het verstandig om de basisopleiding Music and Technology te volgen. Het maakt je bewuster van het vak waar je voor gaat kiezen. Het doel van de basisopleiding is dan ook om kandidaten voor te bereiden op het toelatingsexamen.

Lees verder

Facebook