HKU

De Bachelor of Design in Fashion Design leidt je op tot modeontwerper, ontwerpstylist en modecommunicator (fotostylist, moderedacteur of prognosedesigner).

Heb je een creatieve geest en ben je geïnteresseerd in cultureel-maatschappelijke ontwikkelingen? Heb je daarnaast ruimtelijk inzicht, oog voor trends en een passie voor mode? Dan is Fashion Design misschien iets voor jou.


Wat leer je?

Je leert vernieuwende mode ontwikkelen in de praktijk. Je onderzoekt en experimenteert veel en leert vanuit een idee te werken naar een passend ontwerp en product.

Je leert jouw visie omzetten in een ontwerp. Hiervoor doe je veel onderzoek naar vorm, materiaal en kleur. Je leert mode- en dessinontwerpen, zowel experimenteel als vakgericht. Je krijgt vakken als modetekenen, presentatie, prognose, modetechnologie, cultuurstudies en computerontwerpen.

Vanuit je persoonlijke visie lever je een bijdrage aan nieuwe modebeelden. Je experimenteert veel, maar doet ook theoretisch onderzoek. Na het tweede studiejaar kun je kiezen voor Fashion Design of Fashion Communication.

HKU Graduation Show 2014

Studieprogramma

Deze voltijdstudie duurt vier jaar. Een deel van de studie bestaat uit lessen, een ander deel uit zelfstudie en het ontwikkelen van praktische vaardigheden. Jouw individuele ontwikkeling staat centraal.

Lees verder

Feiten


Toelating

Om te kunnen studeren aan de HKU, dien je voor deze studie een toelatingstest te doen. Tijdens deze toelating worden je beeldende vermogen, je motivatie voor de studie en je interesse in mode beoordeeld.

Lees verder