HKU

Alle HKU-locaties hebben professionele werkplaatsen waar studenten zelfstandig kunnen werken onder begeleiding van een werkplaatsassistent.

De werkplaatsen zijn voor alle HKU-studenten toegankelijk. Studenten die voor het eerst van een bepaalde werkplaats gebruik maken, moeten eerst om instructie vragen door de betreffende werkplaatsassistent voor ze beginnen.


Bekijk het overzicht van werkplaatsen op de studentportal (inloggen vereist)

Werkplaatsen IBB/Pastoe

HKU-locatie Ina Boudier-Bakkerlaan/Pastoe heeft diverse professionele werkplaatsen die zijn toegespitst op materialen en (product)ontwerp.


Hier bevinden zich de werkplaatsen 3D/fijne technieken, boekdrukkerij/-binderij, fotografie, grafiek, hout, metaal/kunststof, Makerspace (o.a. 3D-printen), printfaciliteiten en zeefdruk.

Klik voor meer info over deze werkplaatsen (inloggen vereist)

Werkplaatsen Oudenoord

Op Oudenoord zijn diverse plekken beschikbaar gericht op mediaproductie, digitale technologie en creatieve crossovers.


Mediastudio’s

Studenten van HKU Media kunnen gebruik maken van de mediastudio's. Deze studio’s zijn bedoeld voor filmopnames, montage, beeldbewerking etc. De videostudio is o.a. uitgerust met een green screen, een fijnmazig theatergrid, dimmers, faders en een Optitrack motion capture-systeem.


Digitale drukwerkplaats

Op locatie Oudenoord is een digitale drukwerkplaats aanwezig waar studenten en medewerkers tegen betaling speciaal drukwerk kunnen (laten) maken.


Werklokaal

In het werklokaal is ruimte om te 'klussen en knutselen'. Dit betekent o.a. zagen, lassen en boren. Alleen onder begeleiding van de werkplaatsassistent.


Klik voor meer info over deze werkplaatsen (inloggen vereist)

Werkplaatsen Janskerkhof

Deze werkplaats is gericht op theatermakers, decorbouwers, kostuumontwerpers en grimeurs. Verder heeft de locatie Janskerkhof voor het onderwijs computers beschikbaar in de computerwerkplaatsen en in de kantines.


Decorwerkplaats

Voor het maken van decors en rekwisieten. Studenten kunnen hier terecht voor gereedschappen, materialen en advies. De werkplaatsassistenten helpen bij het realiseren van de decors, houden toezicht op de machines en geven toestemming om hiermee te werken.


Werkplaats Kostuum en Grime en de Kostuumuitleen

Adviezen op het gebied van kostuum en grime en voor het lenen van kleding, accessoires, grimekoffers en dergelijke. Studenten kunnen hier ook zelf kostuums maken.


Werkplaats ICT / computerwerkplaatsen

De computers en computerwerkplaatsen zijn uitsluitend bedoeld voor onderwijs- en onderwijsondersteunende activiteiten.


Werkplaats Theatertechniek Akademietheater

Deze werkplaats bevindt zich in het Akademietheater. Het is voor studenten een werkplaats waar makers, spelers en toeschouwers elkaar ontmoeten en kunnen samenwerken.


Klik voor meer info over deze werkplaatsen (inloggen vereist)