HKU

Innovatie Studio ontwikkelt prototypes voor innovatieve producten en diensten samen met externe partners van HKU in de context van zorg en welzijn, onderwijs en erfgoed. Dit komt ten goede aan de vernieuwing van onderwijs- en beroepspraktijken en draagt binnen HKU bij aan deskundigheidsbevordering van docenten, excellente studenten en experts in de creatieve werkvelden.

Contact

Wilt u meer informatie over wat Innovatie Studio voor u kan betekenen? Neem contact op met Ina van der Brug, coördinator Innovatie Studio, +31(0)6-22293735

Bezoekadres: Lange Viestraat 2b, 3511 BK, Utrecht

Postadres: HKU, Postbus 1520, 3500 BM, Utrecht

Projecten

Innovatie Studio heeft ruime ervaring met het verwerven en realiseren van (Europese) Research & Design projecten en biedt de uitvoeringscapaciteit waarmee HKU professionele innovatieve projecten met derden ontwikkelt. Het gaat hierbij om projecten:

  • met een experimenteel, innovatief en exploratief karakter met als doel de ‘cross-over’ tussen creatieve industrie en toepassingsgebieden;
  • uitgevoerd in co-creatie met een of meerdere externe partners, zowel profit, not-for-profit als non-profit
  • in opdracht, of als gesubsidieerd onderzoeks- en/of ontwikkelingsproject;
  • door gecontracteerde professionals van binnen en buiten HKU;
  • eventueel met deelname van master- of excellente studenten;
  • gericht op de ontwikkeling (en niet de doorontwikkeling en vermarkting) van prototypes voor nieuwe producten, diensten of oplossingen.

Innovatie Studio werkt nauw samen met HKU Expertisecentra en lectoraten en UCREATE.

Evenementen

Waarde

Innovatie Studio draagt met haar werk bij aan interne kennisontwikkeling en -circulatie, ten dienste van de actualiteit en kwaliteit van het onderwijs. De studio biedt een additionele leeromgeving voor excellente studenten en docenten. In de praktijk is de studio een actief scharnierpunt tussen het beste wat HKU te bieden heeft en de maatschappelijke en economische buitenwereld, waarin dit talent en deze ideeën tot wasdom kunnen komen.

Innovatie Studio biedt mogelijkheden tot verdere scholing in onderzoeks-en ontwikkelingsvaardigheden in een praktijkgerichte onderwijsomgeving, aan ZZP’ers en MKB’ers die actief zijn in de creatieve werkvelden. Ook biedt de studio externe partners toegang tot state-of-the-art kennis en ontwikkeling op het gebied van interaction design en applied game- en play design.

Resultaten

Innovatie Studio ontwikkelt uiteenlopende producten zoals prototypes, apps en publicaties en evenementen.


Derde JamToday Game Jam in Utrecht

Studenten van HKU Games en Interactie en ROC Midden Nederland werken van 3-5 juni samen met game developers en onderwijsexperts op het gebied van rekenen en wiskunde aan games waar jongeren beter van gaan rekenen. Op het Creative College in Utrecht bedenken zij creatieve en speelse gametoepassingen omtrent het thema Math: The Final Countdown om jongeren meer te motiveren te leren rekenen.

Health & Wellbeing documentaire

Voor de sector health & wellbeing zijn veel verschillende producten gemaakt, een overzicht is te zien in deze documentaire.